dimarts, 4 de maig del 2010

L'ENTREVISTA

Com que sé que a vosaltres us agrada molt anar al cole per aprendre i jugar, he anat a fer-li una entrevista a una profe per a que m'expliqui quins recursos informàtics fa servir quan us ensenya.



La professora es diu Àngels Galera i és la tutora de la classe de P3-B de l'escola Europa de Salou.

A continuació us escric tot allò que li vaig preguntar i ella em va respondre. És molt interessant!



POPI: Utilitzes les TIC a l’aula d’Educació Infantil?



ÀNGELS: Sí, crec que és un recurs que en el dia a dia és necessari, t’ajuda molt a interactuar amb els infants i ells responen molt bé, a més a més, els nens i nenes aprenen i reforcen els conceptes apressos a l’aula a través de les noves tecnologies.

POPI: Quins utilitzes?


ÀNGELS: A l’aula disposo d’un ordinador que està connectat a un projector, d’aquesta manera tots els infants poden veure les imatges perfectament sense moure’s de la seva cadira i no haver-nos de desplaçar a l’aula d’audiovisuals.
En el cas dels alumnes de P5, disposen de les pissarres digitals dins l’aula, en aquests moments ha tingut molt d’èxit entre els infants i les mestres estan molt contentes.


POPI: Has realitzat algun bloc durant la teva docència?


ÀNGELS: Sí, des de principi de curs, junt amb la meva companya de P3, estem realitzant un bloc per als infants i pares d’aquesta promoció, el qual estarem actualitzant al llarg dels tres cursos del cicle infantil. Us convido a que entreu al bloc i participeu!


http://blocs.xtec.cat/ceipeuropa2009/


POPI: Què et va portar a fer el bloc? Et va ser difícil confeccionar-lo?


ÀNGELS: Després d’una reunió de claustre, vam arribar a l’acord amb tots els mestres de l’escola que seria molt beneficiós fer uns blocs per als diferents cicles, d’aquesta manera els infants amb l’ajuda dels pares podrien treballar des de casa, tot allò que abans s’havia realitzat dins de l’aula.
A partir d’aquí es va realitzar al centre un curset TAC, on ens formaven tots els professors per poder crear els diversos blocs per nivells, per especialitats o un bloc general per tota l’escola.


POPI: Quins d’aquests recursos has utilitzat?


ÀNGELS: En aquests moments l’utilitzo molt el recurs >, als infants els hi agrada molt i estan molt atents a les explicacions de cada conte.
Una pàgina que treballo molt és la de: www.edu365.cat/, hi ha moltes activitats en el apartat d’infantil, i d’aquesta manera puc treballar cançons, contes, poemes, treballar diversos conceptes: animals, colors, etc., treballem l’àrea de lògico-matemàtica...
També hem construït un àlbum web de Picassa, on pengem totes les fotos que anem fent al llarg del curs sobre les diverses situacions viscudes a l’escola: les celebracions dels diversos aniversaris, una petita sortida fora de l’escola, un treball de plàstica, una estona divertida al pati, la visita de la castanyera o l’entrega de la carta al patge reial...
He de dir que estem començant a treballar l’ utilització del ús del ratolí amb l’infant dins de l’aula, és una atenció individualitzada, ja que aprofitem les estones que hi ha la mestra de reforç a classe, per poder treballar-ho amb els més petits.
El programa KidPix en P3 no l’utilitzem, però si es treballa a partir de P4 i P5.


POPI: Quins els ha agradat més als infants?


ÀNGELS: Totes aquelles activitats que deixin interactuar als alumnes els hi agrada molt. Les activitats de repetició, on ells siguin els protagonistes i que a l’encertar la pregunta, l’enigma, els premiïn o els felicitin.
Després estan desitjant arribar a casa i poder repetir-ho amb els seus pares.
A més, tots els alumnes disposen d’un CD a casa que ve amb la carpeta de fitxes de l’editorial i és un recurs més per poder treballar els continguts.

POPI: Quina resposta hi hagut per part dels pares?


ÀNGELS: Ha estat una resposta molt positiva, ja que participen molt en les activitats i comenten allò que més els hi agrada. La gran majoria dels pares han arribat a la conclusió de que partint de les activitats del bloc i les fotos, els seus fills verbalitzen més a casa i els expliquen tot allò que fan a l’escola.
Per a mi com a mestre i per a la meva companya Puri, és una gran satisfacció que el temps i dedicació que dediquem per a la realització del boc, sigui tant ben valorada pels pares i mares dels
nostres alumnes.


POPI: Àngels, moltes gràcies pels minuts que m'has dedicat per a la realització d’aquesta entrevista i després d’haver visitat el vostre bloc, us animo des d'aquí a que continueu amb el vostre treball que és de gran admiració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada